Pannekaker, flesk og blåbær

Denne retten tilhører Mandag i Uke 1 i Er du matsmart-menyen
Matsmart-001

Ingredienser (til 4 personer)

Fremgangsmåte

Visp lett sammen egg i en bolle, tilsett melk, og deretter litt og litt av melet. Tilsett så margarin og salt, og rør til en passe tykk og klumpfri røre. La røren svelle i ca 20 minutter før steking.

Ved steking: Bruk litt over middels varme. Fordel røre utover pannen, stek til røren stivner på toppen, snu og stek litt fra den andre siden.

 

Allergen: Egg, Soya, Melk

Næringsinnhold: Kcal: 642 Protein: 17 Fett: 38,2 Karbohydrater: 55,6

Tips når du lager

  • For en grovere variant, bytt ut halve mengden hvetemel med sammalt hvete grov.
  • For en mer utfyllende middag kan det lages en saltsuppe/ertesuppe til.

Tips til lagring

  • Flesket står seg fint 2-3 dager i kjøleskap, men bør fryses om det skal lagres lenger.

  • Røren er også holdbar i minst 2-3 dager i kjøleskapet, og også denne kan fryses.

  • Tilsett røren litt sukker, så er den perfekt til vaffelrøre.