Lapskaus

Denne retten tilhører Onsdag i Uke 2 i Er du matsmart-menyen
meny-uke2-onsdag

Ingredienser (til 4 personer)

Fremgangsmåte

Få oversikt over rester av både kjøtt, grønnsaker og potet før du starter.

Jevning: Potetmospulver, meljevning eller bruning.

Kok kjøtt om du ikke har ferdig kokt. Kok grønnsaker og potet møre, etter at de er delt i biter. Tilsett pølse og kjøtt oppdelt i terninger. Jevn og smak til.

 

Allergen: Melk, Selleri, Sennep, Sulfitt

Næringsinnhold: Kcal: 456 Protein: 21,2 Fett: 25,4 Karbohydrater: 38

 

Tips når du lager

  • Sjekk hvilke rester du har i kjøleskapet før du planlegger nye innkjøp.
  • Kan serveres med tyttebær og flatbrød.
  • For en kjøttfri variant, bruk brune bønner eller linser i stedet for kjøtt.

Tips til lagring

  • Ved oppvarming, varm kun den mengden du trenger. Retten bør ikke varmes mer enn én gang.

  • Lapskausen kan fryses. Husk å skrive på dato og antall porsjoner.