Fiskegrateng, smør, potet og råkost

Denne retten tilhører Torsdag i Uke 2 i Er du matsmart-menyen
meny-uke2-torsdag

Ingredienser (til 4 personer)

Fremgangsmåte

Smelt margarin og bland i hvetemel. Tilsett melk og rør til en hvitsaus, ha i makaroni og rå fisk. Kok til makaroni er ferdig. Smak til med salt pepper og muskattnøtt. Ha i egg (ikke når det er for varm da vi den skille seg), ha over i en form og strø over kavring. Stek i 45 minutter på 200 grader.

Potet kokes, gulrot raspes til råkost. Smelt smør ved siden av.

 

Allergen: Fisk, Soya, Hvete, Melk, Egg, Sesam

Næringsinnhold: Kcal: 620 Protein: 27,5 Fett: 35,7 Karbohydrater: 47,9

 

Tips når du lager

  • Bruk gjerne rester om du har i kjøleskapet eller i fryser. All fisk kan brukes, også laks og ørret.
  • Alternativ til topping: ost, knust knekkebrød, corn flakes, tørket brød.

Tips til lagring