Meny og oppskrifter

Her er menyen vi har satt sammen for deg, slik at du kan planlegge innkjøp, lage god hverdagsmat og utnytte restene dine.

Følg gjerne menyen vår, men oppskriftene kan selvsagt også brukes hver for seg. Alle retter i menyen er beregnet til fire personer, så tilpass mengder selv om du vil lage mat til flere eller færre. Mengde per person står også i handlelista.

martsmart-ikon_lage

Uke 1

Pannekaker, flesk og blåbær

Rester av flesket kan brukes til fiskeboller eller torsk.

Se oppskrift og ingredienser

Fiskeboller i hvit saus m/gulrot og potet

Potetrester kan stekes til laksen. Saus og fiskeboller kan brukes i fiskegrateng.

Se oppskrift og ingredienser

Pasta og kjøttsaus

Pastarester brukes i fiskegrateng. Husk rask nedkjøling, og frys det ned om det skal stå lenger enn tre dager.

Se oppskrift og ingredienser

Laks, potet, brokkoliblanding og hollandaise

Resterende grønnsaker brukes til søndagsmiddagen, og rester av laksen kan brukes i fiskegrateng.

Se oppskrift og ingredienser

Svinegryte med karri og ris

Rester av ris kan brukes i lørdagsgrøten.

Se oppskrift og ingredienser

Risgrøt og spekemat

Ris-rester kan brukes i grøten. Grøtrestene kan brukes til riskrem som dessert på søndag om man ønsker det.

Se oppskrift og ingredienser

Koteletter, kjøttkaker, brun saus, potet og rotgrønnsaker

Potet og rotgrønnsaker kan brukes i potetmos.. Alle rester kan brukes i lapskaus.

Se oppskrift og ingredienser

Uke 2

Pølser og potetmos med rotgrønnsaker

Bruk rester av potet og rotgrønnsaker i potetmosen. Rester av potetmos kan brukes til torsk, pølser kan brukes i lapskaus.

Se oppskrift og ingredienser

Lettsaltet torsk, flesk, potet og gulrot

Rester av flesk kan brukes til torsken. Grønnsaksrester kan brukes i lapskaus, torsk i fiskegrateng.

Se oppskrift og ingredienser

Lapskaus

Bruk rester av kjøtt, pølser, og grønnsaker.

Se oppskrift og ingredienser

Fiskegrateng, smør, potet og råkost

Bruk rester av hvitsaus, laks og torsk fra tidligere middager.

Se oppskrift og ingredienser

Middagsfalukorv, peppersaus, amerikansk blanding og potet

Bruk potet-rester fra tidligere i uka.

Se oppskrift og ingredienser

Blomkålsuppe, kjøttboller og brød

Bruk blomkål, og gjerne brokkoli fra tidligere i uka.

Se oppskrift og ingredienser

Biff Stroganoff, grønnsaker og selleripuré

Bruk grønnsaksrester fra tidligere i uka (råkost kan brukes i selleripure).

Se oppskrift og ingredienser