Meny og oppskrifter

Her er menyen vi har satt sammen for deg, slik at du kan planlegge innkjøp, lage god hverdagsmat og utnytte restene dine.

Følg gjerne menyen vår, men oppskriftene kan selvsagt også brukes hver for seg. Alle retter i menyen er beregnet til fire personer, så tilpass mengder selv om du vil lage mat til flere eller færre. Mengde per person står også i handlelista.

martsmart-ikon_lage

Uke 1

Pannekaker, flesk og blåbær

Rester av flesket kan brukes til fiskeboller eller torsk.

Se oppskrift og ingredienser

Fiskeboller i hvit saus m/gulrot og potet

Potetrester kan stekes til laksen. Saus og fiskeboller kan brukes i fiskegrateng.

Se oppskrift og ingredienser

Pasta og kjøttsaus

Pastarester brukes i fiskegrateng. Husk rask nedkjøling, og frys det ned om det skal stå lenger enn tre dager.

Se oppskrift og ingredienser

Laks, potet, brokkoliblanding og hollandaise

Resterende grønnsaker brukes til søndagsmiddagen, og rester av laksen kan brukes i fiskegrateng.

Se oppskrift og ingredienser

Svinegryte med karri og ris

Rester av ris kan brukes i lørdagsgrøten.

Se oppskrift og ingredienser

Risgrøt og spekemat

Ris-rester kan brukes i grøten. Grøtrestene kan brukes til riskrem som dessert på søndag om man ønsker det.

Se oppskrift og ingredienser

Koteletter, kjøttkaker, brun saus, potet og rotgrønnsaker

Potet og rotgrønnsaker kan brukes i potetmos.. Alle rester kan brukes i lapskaus.

Se oppskrift og ingredienser

Uke 2

Pølser og potetmos med rotgrønnsaker

Bruk rester av potet og rotgrønnsaker i potetmosen. Rester av potetmos kan brukes til torsk, pølser kan brukes i lapskaus.

Se oppskrift og ingredienser

Lettsaltet torsk, flesk, potet og gulrot

Rester av flesk kan brukes til torsken. Grønnsaksrester kan brukes i lapskaus, torsk i fiskegrateng.

Se oppskrift og ingredienser

Lapskaus

Bruk rester av kjøtt, pølser, og grønnsaker.

Se oppskrift og ingredienser

Fiskegrateng, smør, potet og råkost

Bruk rester av hvitsaus, laks og torsk fra tidligere middager.

Se oppskrift og ingredienser

Middagsfalukorv, peppersaus, amerikansk blanding og potet

Bruk potet-rester fra tidligere i uka.

Se oppskrift og ingredienser

Blomkålsuppe, kjøttboller og brød

Bruk blomkål, og gjerne brokkoli fra tidligere i uka.

Se oppskrift og ingredienser

Biff Stroganoff, grønnsaker og selleripuré

Bruk grønnsaksrester fra tidligere i uka (råkost kan brukes i selleripure).

Se oppskrift og ingredienser

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.